Babičin blog

…spletni dnevnik ene babice

Zapisano pod: Življenjske zadeve — babica 02:32 dne 24.10.2013

 

                          Vsi smo lahko misijonarji.

 

        V spomin na bivšega župnika, ki je sedaj že pri svojih zamorčkih na Madagaskarju in v dopolnilo k pridigi našega župnika,  na misijonsko nedeljo, bi vam rada povedala kako smo lahko misijonarji tudi tisti, ki smo zaradi bolezni ali starosti omejeni na svoje domove. G. župnik je v pridigi omenil molitev in botrstvo, pa bi poskusila malo bolj na drobno pojasniti, kaj to dvoje predstavlja.

 

MOLITEV;  poleg navadne molitve v Sloveniji obstoja tudi molitvena zveza za misijone. Če se priključiš tej zvezi te vpišejo v poseben register rednih molivcev . Kakšne dolžnosti in koristi imaš če se včlaniš v to zvezo?

 Dolžnosti so minimalne; vsak dan si dolžan zmoliti eno desetko rožnega venca, (seveda je bolje če zmoliš več), to je dobrih pet minut časa.

 Koristi je več; ob vpisu dobiš člansko izkaznico in zelo lep rožni venec, šestkrat letno dobiš brezplačno revijo MISIJONSKA OBZORJA, Vsako leto imajo molivci nekje v Sloveniji shod, na katerega osebno vabijo vse člane.  Pa še duhovne koristi; občutek, da delaš nekaj dobrega, obveza, da redno moliš, (saj vsi vemo kako lahko se pozabi moliti) in še občutek, da si član neke skupnosti, kar zmanjšuje osamljenost.

 

BOTERSTVO, ali posvojitev na daljavo; to je obveza, da boš za  otroka v tretjem svetu plačeval stroške šolanja,  (zaželjeno, ne pa nujno je,  da plačuješ štiri leta). Stroški tega šolanja so trenutno 21 € mesečno, ali  252 €  letno. To je drobiž, če pomislim koliko nas stane naše „brezplačno“ šolanje otrok.   Od otroka za katerega plačuješ šolnino dobiš rojstne podatke in sliko, pozneje te pa obveščajo o učnem uspehu.  Lep je občutek, da s tem malim darom omogočiš vsaj eni družini do boljšega življenja.

 

Kaj je treba storiti, da postaneš misijonar;  samo pokličeš na Misijonsko središče v Ljubljani, telefon 01/300, 59, 50,  poveš svoje želje, ostalo bodo pa vse uredili sami.

 

Jaz sem članica te molitvene zveze že nekaj let. Želim da bi  se vas čim več odločilo za misijonarje.

 

                                                                                                                           Babica.

  • Share/Bookmark


Brez komentarjev

Še brez komentarjev.

RSS vir za komentarje na objavo. Trackback URI

Trenutno obrazec za komentarje ni dosegljiv.