Babičin blog

…spletni dnevnik ene babice

Zapisano pod: Politika — babica 11:15 dne 24.10.2013

MOŽ, KI SEJE PRAZNE BESEDE !

Pred časom je novinar Stanislav Kovač v svoji kolumni v FINANCAH,  precej polemično pisal o ekonomistu dr, Mencingerju. Sledil je takojšen, aroganten odgovor g, Mencingerja in, verjeli ali ne, IZGON Kovača s Financ, Takšna je trenutno novinarska neodvisnost in svoboda govora v naši ljubi Sloveniji.

Med drugim Kovač pravi, da bi bilo potrebno ekonomista  dr. Mencingerja postaviti pred sodišče, zaradi napačnih predvidevanj in nasvetov, ki jih je dajal vladajočim, ti pa so jih upoštevali. Tako je posredno kriv za trenutno porazno stanje v Sloveniji.  Sem popolnoma istega mnenja.  ZAKAJ ???

Dr. Mencinger se je začel v javnosti pojavljati takoj po osamosvojitvi. Eno leto  je bil celo podpredsednik prve slovenske vlade.   Videti  je bil tako pameten, za vsako stvar je vedel odgovor, ki ga je povedal tako prepričljivo, da si mu moral verjeti. Ko sta, po enem letu, istočasno z g. Kranjcem, (ki se mi tudi zdel zelo sposoben), izstopila iz vlade, sem pričakovala, da se bo vlada krepko zamajala Zgodilo se ni nič, Peterle je na njuni mesti postavil druge ljudi in vse je nemoteno teklo dalje. G. Krajnc se je po tistem umaknil z javnost, Mencinger pa je ostal še kako aktiven.Kar naprej se je sprehajal po vseh ekranih, sodeloval na raznih okroglih mizah in soočenjih. Povsod je suvereno,  z 100 % sigurnostjo oznanjal svoje mnenje, ki se je pozneje izkazalo za popolnoma zgrešeno (certifikati,državna srebrnina, državni interes, neškodljivost tajkunov itd….). Ljudje ,tudi preprosti (naprimer jaz, ki sem neizobražena hribovska kmetica), smo ga kmalu spregledali, mediji pa ne, še kar naprej so ga vlačili na sceno  ( v zadnjem času malo manj).

In kdo je dr. Mencinger ? Ima kopico zvenečih naslovov in pomembnih titul, njegovega, dela ne morem ocenjevati, ker ga premalo poznam, za tista dva mandati, ki ju je prevedril, kod dekan LJUBLJANSKE UNIVERZA , bi pa lahko rekla, da  sta bila več, ali manj samo dobra podlaga za pokojnino. Vsekakor je pa čas, da se umakne v pokoj in da prostor mladim.

Dr. Kranjca smo pa spregledali  šele, ko se je iz pokoja vrnil in “žrtvoval” za Slovenijo ,tako, da je postal guverner BS.  Kot guverner je odpovedal na celi črti, kot pika na i  je bila pa še nagrada ( plačan, neporabljen dopust) ki si ga je dal izplačati ob odhodu (približno 16.000 €, skoraj moja triletna “penzija).

Lepo vas pozdravlja, danes precej pikra  babica!!!

finance.si/8348690/Public-Enemy-Veleškodljivca-Jožeta-Mencingerja-pred-sodišče


  • Share/Bookmark


Brez komentarjev

Še brez komentarjev.

RSS vir za komentarje na objavo. Trackback URI

Trenutno obrazec za komentarje ni dosegljiv.